10/12/2013

DELFIINIEN TEURASTUS

1
3
mulla ei oikeestaan ollu aavistustakaan mistään tän tapasesta ennenku satuin kattoon dokumentin the cove. moniko teistä on nähnyt sen tai kuullut siitä? kaikille tietämättömille tiedoksi että kertoo delfiinien teurastamisesta japanissa tosi raa´alla tavalla. en ollu miettiny asiaa sen tarkemmi jälkeenpäi, koska aattelin et se teurastaminen loppu sen dokkarin myötä. onha siitä jo kolmevuotta. tänää sitten päätin tylsyyttäni selailla kommentteja siitä dokkarista ja törmäsin tähän uutisjuttuun vuoden alkupuolelta. jatkoin lukemalla täältä varmistaakseni tiedon ettei teurastusta olisikaan lopetettu. ymmärtääkseni sitä "kalastusta" ei voida lopettaa, koska se ei ole laitonta. jos nyt siis oikein ymmärsin. mitä mieltä te ootte tästä? onko tollanen teistä oikein vai väärin? delfiinit ovat myös tuntevia ja sosiaalisia nisäkkäitä. joten asiaa voitaneen verrata siihen että ihmisiä pistettäisiin aitaukseen ja hitaasti pistelemällä keihäitä heihin, heidät tapettaisiin ja jotkut myytäisiin orjiksi. katsokaa se dokkari.

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. juuri noista jutuista siinä dokkarissa kerrotaan ja vielä paljon muustakin. ajattelin vaan olematta paljastamatta liikaa jos joku tän lukenut haluaa sen katsoa! oot ihan oikeessa :)

   Poista
 2. Mun mielestä on toki myös määrin, että yksinkertaisesti mikään eläin otetaan pois "kotioloista" esimerkiksi juuri eläintarhoihin tai delfinaarioihin. Täytyy kuitenkin hitusen antaa positiivista palautetta delfinaarion toiminnasta koska he kyllä todella välittävät ja pitävät huolta näistä delfiineistä ja heillä on hyvät oltavat eivätkä varmasti tule teurastetuksi. Monet näistä delfiineistä on elänyt mun koko elinikäni täysin terveenä Särkänniemen omistuksessa. Musta se on ehkä parempi kun se, että ne joutuisivat elään luonnonvesissä missä heillä on joka päivä riski tulla tapetuksi. Kaksipiippuinen juttu ja ei toki aina yhtä kaunis kuin tämä esimerkkini. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. delfiineillähän on ihan älyttömän hyvä kuulo. delfinaarioiden altaissa delfiini kuulee ihmismelun hirvittävänä möykkänä joka stressaannuttaa sitä. luonnossa delfiini ui n. 60-80km päivässä mitä se ei todellakaan pysty uimaan delfinaarioiden altaissa ja joka stressaannuttaa sitä myös. delfiini kuolee ollessaan tarpeeksi stressaantunut tai tappaa itsensä vain lopettamalla hengittämisen. siksi delfinaarioiden delfiinit vaihtuvat aika tiuhaan. itse en oikeestaan yhtään kannata delfinaarioita enään.

   Poista
  2. Tottahan toi on joo. En muista minkä nimisiä nää delfiinit nyt on mutta ainakin kaksi niistä on noin mun ikäsiä ja aina olleet Särkänniemessä. Ainakin ne on ihan onnellisia! :D Mutta joo, onhan se selvä että eläimelle aina ne kotiolot on parhaimmat vaikka ihmiset tuppaa nekin tuhoomaan ja riistämään eläimiltä tavalla kuin toisella.

   Poista
  3. haha joo enpä oo perehtyny särkänniemen delfinaarioon, mutta kaippa ne sitten siellä elää hyvissä oloissa :)!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. vesi värjätyy verestä.
   delfiiniparat
   mä vihaan ihmiskuntaaa
   japani on saatanmoisen typerä maa
   vinosilmät pilaavat ihmiskunnan.
   muovin ylituotanto
   ilmaston suunnaton pilaaminen
   ja tää - ei vittu.
   ano sanoi sen kaiken.
   mä vaan. en kestä.
   kiitti vitusti japani.
   ja kiitti vera, että kerroit tästä.

   Poista